Deze aflevering gaan we op pad met Sinterklaas in de gemeente Bergen op Zoom.

Sinterklaas is al jaren een graag geziene gast in Bergen op Zoom. In de prachtige Noord-Brabantse gemeente krijgt hij een rondleiding van stadsgids Diemer. Ze bezoeken onder andere het Markiezenhof en Theater de Maagd. Ook is de eerste biobased pop-up store van Nederland is te vinden in Bergen op Zoom.

Sinterklaas bezoekt Boulangerie Bernard in het centrum van de stad. Hier zijn ze al jaren gespecialiseerd in het serveren van de meest lekkere lunch gerechten in een gezellige sfeer.

We maken kennis met Kaders & Kunst. In deze bijzondere galerie is ook een lijstenmakerij gevestigd.

De Sint wil weten wat de trends zijn dit jaar op het gebied van speelgoed. Daarom laat hij zich goed informeren bij de nummer één in speelgoed, Top 1 Toys.

Om alle verlanglijstjes goed te kunnen lezen heeft de goedheiligman een goede bril nodig. Zijn ogen worden gemeten bij Stassar Watch and See in Raamsdonksveer.

Sinterklaas gaat snoepgoed uitdelen in het centrum van Bergen op Zoom. Bij Jamin vindt hij vele nationale en internationale lekkernijen, kruidnoten en chocoladeletters.

We maken kennis met het paard van de Sint. Met de prachtige schimmel gaat Sint de bossen in bij Manege Molenzicht. De ruiterpaden liggen er voor de deur.

Ook hebben we enkele sfeervolle tips voor de feestdagen. Bij Juwelier en goudsmit Ooms in Halsteren zijn ze naast sieraden ook gespecialiseerd in trouwringen.

Bij Intratuin Halsteren is het al volop Kerst! Dit jaar bestaat de kerstshow er uit 5 verschillende thema’s en is er voor ieder wat wils.

Zondag 27 november om 11.40  uur RTL 4

Herhaling zaterdag 3 december om 14.00 uur RTL 4 en op RTLXL.NL

Vergeet niet onze Facebook Pagina te liken!