Deze aflevering bezoeken we een aantal mooie, unieke en bovenal inspirerende plekken bij onze zuiderburen.

Plezier & Passie gaat naar België! 

Het Art & History Museum, ofwel Het Museum Kunst & Geschiedenis gelegen in het Jubelpark in Brussel is één van de grootste musea in België. De bijzondere collecties gaan over culturen en beschavingen van over de hele wereld, vanaf het begin van de mensheid tot de twintigste eeuw.

Kenmerkend in Dendermonde is het Ros Beiaard dat je terugziet op verschillende plekken in de stad. Het heldhaftige Ros Beiaard is al eeuwenlang te zien in de optocht die elke tien jaar 100.000 toeschouwers naar de stad trekt. Op 24 mei 2020 maakt het Ros weer een triomftocht door de stad.

Gemeente Grobbendonk kent een rijk verleden waarvan de geschiedenis terug gaat tot het begin van de jaartelling. Onder andere het diamantverleden is indrukwekkend.

Gemeente Westerlo wordt ook wel ‘Parel van de Kempen’ genoemd. In de groene gemeente kun je heerlijk fietsen en wandelen. Op de route ontdek je onder meer mooie kastelen. Ook de Abdij van Tongerlo is een bezoek waard. Hier werp je een blik op de meest getrouwe replica van Davinci’s Laatste Avondmaal.

Stad Tielt is rijk aan historie en bezienswaardigheden. Op de grote markt staan prachtige standbeelden en wat dacht je van de markante Halletoren. Je kunt er heerlijk winkelen en genieten in één van de vele horecazaken. Meer behoefte aan rust? Maak er dan een tocht door de groenen omgeving.

Vilvoorde is een geliefde bestemming bij toeristen uit binnen en buitenland. Liefhebbers van natuur en shoppen kunnen er hun hart ophalen. Naast diverse musea geniet je er van de befaamde Vilvoordse paardenbiefstuk. Dit streekgerecht is één van de lokale specialiteiten.

Stad Oudenaarde staat bekend als wielerstad voor zowel recreatieve als sportieve fietsers. Ook is de stad één van de bekendste wandtapijtcentra in Vlaanderen!

Kortom, we hebben een aantal tips op een rij gezet voor een onvergetelijk weekend, een leuk dagje weg, of een inspirerende vakantie in België! Daarnaast hebben we nog een paar handige tips voor iedereen! 

Genieten van water zonder kalk doe je met de Amfa 4000 van Waterontharder.com De compacte waterontharder is makkelijk te plaatsen en maakt het water zacht en kalkvrij. En dat heeft vele voordelen!

Bij Myrjo in Uden vind je mooie, avontuurlijke en aparte kleding! De vrouw die zich wil onderscheiden van de massa is er aan het juiste adres. Ze hebben er altijd leuke kleding voor leuke prijzen vanaf maat 38 tot en met 56.

Zondag 24 maart 16.00 uur RTL 4

Herhaling zaterdag 30 maart  15.30 uur RTL 4 en op RTLXL.NL

Vergeet niet onze Facebook Pagina te liken!